خانه / تغذیه / انواع چربی: تری گلیسیرید و اسیدهای چرب آزاد
اسید های چرب آزاد و تری گلیسیرید
اسید های

انواع چربی: تری گلیسیرید و اسیدهای چرب آزاد

عضو تلگرام مدرسه فیتنس شوید

دو نوع چربی در بدن وجود دارد: چربی سفید و چربی قهوه ای.

چربی های سفید در بدن به دو شکل هستند:

  • ۱- اسید‌های چرب آزاد FFA
  • ۲- تری‌گلیسیرید TG

بدن برای تامین انرژی خود از اسیدهای چرب آزاد استفاده می‌کند و برای ذخیره کردن چربی از تری‌گلیسیرد استفاده می‌کند. اسید‌های چرب آزاد، همانطور که از اسمشان معلوم است به صورت آزادانه می‌توانند در خون جریان پیدا کنند و وارد سلول‌ها شوند و از سلول‌ها خارج شوند.  پس بدن می‌تواند برای تامین انرژی خود از اسید‌های چرب آزاد استفاده می‌کند. تری‌گلیسیرید‌ها ملکولهای بزرگی هستند که از ترکیب سه اسیدچرب آزاد و یک ملکول گلیسیرول تشکلیل می‌شوند. در سلول‌های چربی، چربی به صورت تری‌گلیسیرید ذخیره می‌شود. تری گلیسیرید‌ها ملکول‌های بسیار بزرگی هستند که نمی‌توانند به خودی خود از غشای سلول‌ها خارج شوند و به عنوان سوخت مصرف شوند و باید ابتدا به تکه‌ها اسید چرب شکسته شوند و بعد از سلول خارج شوند. همچنین برای اینکه چربی‌ در سلول‌ها ذخیره شوند، چربی به فرم اسید چرب وارد سلول می‌شود و در آنجا به تری‌گلیسیرید تبدیل و ذخیره می‌شود.

به طور خلاصه هر چیزی که باعث شود تری‌گلیسیرید‌ها شکسته شوند و اسید‌های چرب بیشتری از سلول‌های چربی آزاد شوند و به صورت انرژی مصرف شوند شما را لاغر می‌کند.  هر چیزی که باعث شود اسید‌های چرب بیشتری به صورت تری‌گلیسیرید در سلول‌های چربی ذخیره شود شما را چاق می‌کند. در واقع اضافه وزن اختلال توازن این دو مکانیزم است و تنها راه حل برای تناسب اندام دائمی برقرار این توازن در بدن است.

حتما بخوانید  موشهای ورزشکار چاقتر می شوند

اسباب کشی

می‌توان تری‌گلیسیرد‌ها را به وسایل بزرگ  خانه  تشبیه کرد. اگر قرار باشد یک تخت بزرگ را  از خانه‌ای به خانه دیگری منتقل کنید. تخت بزرگ را نمی‌توانید از در انه خارج یا داخل ببرید بنابراین ابتدا تخت را به تکه‌های کوچکش تقیسم می‌کنید و بعد از اینکه تکه های را به خانه دوم منتقل کردید آنجا دوباره تکه‌ها را سر‌هم می‌کنید. اسید‌های چرب تکه‌های کوچک شده‌‌ی تری‌گلیسیرد‌ها هستند که به راحتی می‌توانند از سلول‌های چربی آزاد شوند و در سلول‌های اندام دیگر به صورت انرژی مصرف شوند. این تکه‌تکه کردن تری گلیسیرد‌ها و انتقال آنها به داخل سلول‌ها و بعد سر‌هم کردن تکه‌ها را آنزیمی به نام لیپو‌پروتین لیپاز انجام می‌هد. وقتی غذا می خورید تقریبا اکثر چربیها به صورت تری گلیسرید وارد بدن می شوند و در سلولهای چربی ذخیره می شوند و به مرور در طی روز به صورت اسیدهای چرب آزاد از سلولهای چربی رها می شوند تا بدن از آنها به عنوان سوخت استفاده کند.

منبع: عانگع اصلانیان – مدرسه فیتنس

ضعیفبدمتوسطخوبخیلی خوب (3 رای)
در حال انجام ...
عانگع اصلانیان، نویسنده کتاب «پایان افسانه کالریها» ، نویسنده، مترجم و مدرس درزمینه تناسب اندام، موسس مدرسه فیتنس، مشاور تغذیه و مربی فیتنس از QAL . برای ادامه کلیک کنید

اینم هست

You-Can-Avoid-the-Dangers-of-Salt

نمک: سم سفید و ضروری

سم سفید، لقب احمقانه‌ای که به نمک چسبیده … سدیم یکی از مهمترین عناصر بدن …

۶ نفر نظر داده‌اند

  1. چه جالب خیلی عالی بوو

  2. خوب چجوری تری‌گلیسیرید‌ها را تیکه تیکه کنیم؟

  3. خیلی خوب 🙂

  4. خوب حالا چه جوری این کارو انجام بدیم و تکه تکه شون بکنیم ؟؟؟؟

  5. برای اینکه بدونیم که چی بخوریم و چطور بخوریم تا تری گلیسیریدها تبدیل به اسید چرب بشن یا برعکس، نیاز به کتابتون هست.وبعد از چاپ شدن از کجا میشه تهیش کرد؟ممنونم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *